Teletöltött tészta
Receptek

Teletöltött tészta

Ha egy különleges, házi készítésű töltött tésztacsodával szeretné elkápráztatni szeretteiket, ezt a receptet mindenképp próbálják ki! A megadott mennyiségekből hat nagyobb korong jön ki, de szerintem ettől önöknél is sokkal több fogy majd.

Pancerotti

Hozzávalók:
A tésztához: 240 g liszt, 1 tk szárított élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só, 125 ml meleg víz, 40 ml tej, 2 ek olívaolaj
A töltelékhez: 3 szelet sonka, 100 g juhtúró, 80 g reszelt sajt

Elkészítés: A tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, beledolgozzuk az olívaolajat is és addig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk. Ekkor letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni nagyjából 30 percig. Utána lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és 6 kb. 14-15 cm-es korongot szúrunk ki belőle. Ezeknek a közepére rakunk pár kisebb sonkaszeletet, kevés juhtúrót és reszelt sajtot majd félbehajtjuk őket és a széleit lenyomkodjuk egy villával. Bő forró olajban pár perc alatt kisütjük őket.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Tuti siker

Tuti siker

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Hozzászólás (0)