Teletöltött tészta
Ha egy különleges, házi készítésű töltött tésztacsodával szeretné elkápráztatni szeretteiket, ezt a receptet mindenképp próbálják ki! A megadott mennyiségekből hat nagyobb korong jön ki, de szerintem ettől önöknél is sokkal több fogy majd.
Pancerotti
Hozzávalók:
A tésztához: 240 g liszt, 1 tk szárított élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só, 125 ml meleg víz, 40 ml tej, 2 ek olívaolaj
A töltelékhez: 3 szelet sonka, 100 g juhtúró, 80 g reszelt sajt
Elkészítés: A tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, beledolgozzuk az olívaolajat is és addig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk. Ekkor letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni nagyjából 30 percig. Utána lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és 6 kb. 14-15 cm-es korongot szúrunk ki belőle. Ezeknek a közepére rakunk pár kisebb sonkaszeletet, kevés juhtúrót és reszelt sajtot majd félbehajtjuk őket és a széleit lenyomkodjuk egy villával. Bő forró olajban pár perc alatt kisütjük őket.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila