Tengeri herkentyű tésztával
Tudom, sokakat meglep, megijeszt elsőre e heti ajánlatom, pedig véleményem szerint egyáltalán nem kell idegenkedni az új, nem szokványos alapanyagoktól. Az egyik szupermarketben sikerült nagyon jó minőségű garnélát beszereznünk, ebből készítettem a hétvégi ebédet.
Garnélás spagetti
Hozzávalók: 25 dkg garnélarák, 2 evőkanál vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 marék petrezselyem, fél citrom leve, 1 darab citrom héja, 1 deciliter olívaolaj (extra szűz), 1 csipet só és bors, 30 dkg tészta, 1 evőkanál parmezán sajt
Elkészítés: Felteszem forralni a sós vizet, amikor lobog, belerakjuk a tésztát. A fokhagymagerezdeket megtisztítom, finomra reszelem. A petrezselymet megmosom, lecsepegtetem, apróra darabolom. A citromot is alaposan megmosom, a héját lereszelem, félbevágom és az egyik félnek a levét kicsavarom. A rák kivételével minden hozzávalót egy tálban meglocsolok olívaolajjal, sózom, borsozom és alaposan elkeverem. A garnélát a vajon megpirítom. Mikor már szép pirult, ráöntöm a fűszeres olajat. A tésztát leszűröm, a garnélához adom, a serpenyőben jól összeforgatom. Amikor elkészült petrezselyemmel, ízlés szerint parmezánnal megszórva tálalom.
Ha Önnek is van egy receptje, amihez tengeri herkentyűket kell felhasználni, küldje el a receptjét a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila