Töltve minden jóval
Receptek

Töltve minden jóval

Ha az Ön családtagjai is rajongnak a tartalmas, húsos ételekért, nem kérdéses, hogy e heti receptem elégedett mosolyt csal majd az ebédlőasztalnál ülők arcára. Fasírt kicsit másképp.

Töltött fasírt

Hozzávalók: 1 kg sertés darált hús, 3 db zsemle, 3 db tojás, őrölt fekete bors, 3-4 gerezd, fokhagyma, törött paprika, só
Töltelékhez: 2 db paradicsom, 2 db paprika, 3 db főtt tojás, zöldhagyma, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd folpackra téve téglalap alakúra nyújtom. A töltelék hozzávalóit felaprítom, összekeverem, és elosztom a fasírton, a főtt tojásokat félbevágva sorakoztatom a töltelékre. A folpack segítségével feltekerem, és kiolajozott tepsibe terítem. Meglocsolom olajjal, és alufólia alatt 30 percig párolom, majd az alufóliát eltávolítva pirosra pirítom. Egy másik verzióban a fasírt ugyanúgy készül, de a sajtos töltelék helyett virsli vagy kolbász kerül a fasírtba. Ezután ugyanúgy járunk el mint a töltelékessel, feltekerem és sütöm.

Egy hét múlva, karácsonyhoz közeledvén, megkezdem ünnepi menüsorom. Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel