Töltve minden jóval
Ha az Ön családtagjai is rajongnak a tartalmas, húsos ételekért, nem kérdéses, hogy e heti receptem elégedett mosolyt csal majd az ebédlőasztalnál ülők arcára. Fasírt kicsit másképp.
Töltött fasírt
Hozzávalók: 1 kg sertés darált hús, 3 db zsemle, 3 db tojás, őrölt fekete bors, 3-4 gerezd, fokhagyma, törött paprika, só
Töltelékhez: 2 db paradicsom, 2 db paprika, 3 db főtt tojás, zöldhagyma, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd folpackra téve téglalap alakúra nyújtom. A töltelék hozzávalóit felaprítom, összekeverem, és elosztom a fasírton, a főtt tojásokat félbevágva sorakoztatom a töltelékre. A folpack segítségével feltekerem, és kiolajozott tepsibe terítem. Meglocsolom olajjal, és alufólia alatt 30 percig párolom, majd az alufóliát eltávolítva pirosra pirítom. Egy másik verzióban a fasírt ugyanúgy készül, de a sajtos töltelék helyett virsli vagy kolbász kerül a fasírtba. Ezután ugyanúgy járunk el mint a töltelékessel, feltekerem és sütöm.
Egy hét múlva, karácsonyhoz közeledvén, megkezdem ünnepi menüsorom. Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila