Vigyázat, gyorsan fogy!
A street food ételek korát éljük. Az a jó ezekben a finomságokban, hogy amíg az utcai árusok, büfések elkészítik, éppen annyi idő alatt mi magunk is meg tudjuk csinálni őket odahaza. Ezúttal egy idehaza talán még kevésbé elterjedt harapnivalót mutatok be.
Taco fűszeres marharaguval töltve
Hozzávalók: 1-2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, só, bors, 3 kisebb paradicsom, 500 g darált marhahús, 3 ek paradicsompüré, 300 ml barna sör, 1 mk őrölt fahéj, 1 mk őrölt koriander, 1 mk őrölt római kömény, 1-2 mk chilipehely, 1 konzerv vörösbab, 1 konzerv csemegekukorica, 30 ml presszó kávé, 2 kocka étcsokoládé, 12 „taco kagyló”, reszelt cheddar sajt
Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és 2 percig kevergetjük. Mehet rá a darált hús, amit fehéredésig pirítunk, majd elkeverjük benne a paradicsompürét, és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk a fűszereket, átkeverjük és kb. 80-90 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha elpárologna a leve, akkor kevés sörrel még felöntjük. Belekeverjük a leszűrt babot és kukoricát, majd a kávét és a csokit is. Keverés után 1-2 percig még főzzük, majd beletöltjük a taco tortillákba, és megszórjuk a reszelt cheddar sajttal.
Önnek melyik a kedvenc street foodja? Küldje el nekünk receptjét a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila