Receptek
Zöldül az egészségtől
Itt van a hideg őszi időjárás, nincs is jobb egy tányér forró levesnél. Az már csak fokozza az élvezeteket, hogy nem csak finom, de vitaminforrásnak is kiválóan megfelel. Kedves Háziasszonyok, ezen a héten sóskát készítünk!
Sóskaleves
Hozzávalók: fél kg sóska, fél dl olaj, 1 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 dl tejföl, tejszín, 3 csapott ek cukor, 4 mk só, 4 db főtt tojás
Elkészítés: Megtisztítom a sóskát - a levéleret a levélből magából csak akkor tépem ki, ha nagyon erős. Bő vízben megmosom, nagyjából felaprítom, nem kell túl apróra. Forrósítom az olajat, belevetem a sóskát, és nagy lángon addig kavargatom, míg elfő a leve. Liszttel megszóróm, majd tovább kavargatom. Felöntöm a tejjel, és még négy dl vizet adok hozzá, a sót, cukrot, összeforralom. Falatnyira kockázott főtt tojás a levesbetét.
Egy hét múlva folytatom októberi menüsorom. Addig kellemes időtöltést kívánok a konyhában minden kedves Olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila