rizseshusEgy igazi klasszikus, ami talán a kelleténél ritkábban fordul elő a magyar családok asztalán.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, zsír, étolaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg közepes szemű rizs, 4-5 szál petrezselyem

Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, a paradicsomot apróra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Két evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba (ebben fogjuk tálalni). Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk (kb. 20 perc), félidőben egyszer megkeverjük. Néhány paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.

Ha önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el nekem a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre fotóval együtt, s én megosztom az olvasókkal.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Január 2017
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5