A hazai ízek kedvelőinek #2
Folytatjuk az egy hete megkezdett magyaros jellegű menüsort. Ennek mostani darabja egy tartalmas főétel, melyben hangsúlyos szerepet kap a füstölt kolbász karakteres íze. Diétázóknak kevésbé, a hasukat kényeztetni szerető Olvasóinknak annál inkább ajánljuk ezt a hazai alapanyagokból készített finomságot.
Kolbászos, káposztás nokedli
Hozzávalók: 30 dkg füstölt kolbász, 60 dkg finomliszt, 30 dkg savanyú káposzta 1 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, 1 dl fehérbor, 2 db tojás.
Elkészítés: A lisztből, tojásból, sóból, egy kis vízzel galuskát készítünk. Forró sós vízben kifőzzük. A felkarikázott kolbászt lassú tűzön zsírjára sütöm, hozzáadom az apró kockákra vágott vöröshagymát. Mehet bele a káposzta, az apróra vágott fokhagyma, csipetnyi őrölt bors, só és egy kis fehérbor. Kb. negyedóra alatt megpárolódik az egész. Összekeverem a nokedlivel, belerakom egy kis tűzálló edénybe és előmelegített sütőben összesütöm. Addig sütöm, amíg megpirult a teteje. Tálaláskor a nokedlis káposzta tetejére tejföl kerül.
Szokásomhoz híven, igyekeztem egy gyorsan elkészíthető finomságot bemutatni. Akár a munkából hazaérve, este is könnyen elkészíthető a kolbászos nokedli. Ha ötlete, észrevétele van az ételekkel kapcsolatban, írjon levelet a ritarecept@freemail.hu címre! Folytatás egy hét múlva.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila