Receptek
Itáliai szárnyas
Előző héten egy levest ajánlottam figyelmükbe, most viszont egy csirkés ételt készítettem, ami tapasztalatom szerint mindenki kedvencévé válik rövid idő alatt. Aki szereti a mediterrán ízvilágot, annak ez a fogás igazi örömforrás lesz.
Bazsalikomos göngyölt csirke
Hozzávalók: csirkecomb vagy csirkemell, mozzarella, friss bazsalikomlevél, bacon, mustár vagy pirospaprika püré, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors
Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozom, szétnyitom. Sózom, borsozom, megkenem mustárral vagy a paprikakrémmel. Rárakok egy-egy szelet mozzarellát, erre kerülnek a bazsalikom levelek. Felgöngyölöm a húst, és betekerem egy-egy szelet baconba. Tűzálló tálba sorakoztatom a tekercseket, tetejére karikázom a paradicsomot, paprikát és a hagymákat. 200 fokon pirosra sütöm az egészet.
Jövő szerdán újabb finomsággal várom Önöket itt, a Halasi Tükör hasábjain.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila