Receptek
De jó a dió...
Egy jól eltalált édesség mindig tökéletes zárása lehet egy ízletes menüsornak. Ezúttal egy diós összeállítást ajánlok olvasóim figyelmébe.
Diós-vaníliás szelet
Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 15 evőkanál víz, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 6 tojás fehérje.Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál vaníliás cappuccino por, 30 dkg vaj, 20 dkg cukor, 6 dl tej
Elkészítés: A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, és az egész masszát csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, 25x35-ös tepsiben, 195 fokon megsütjük. A pudingporokat 1 dl tejjel összekeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporokat lassan hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a cappuccino port, hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmad részével, a többi krémmel pedig bevonjuk. A tetejét darált dióval megszórjuk, díszítjük.Rita asszony
Fotó: Bakos László