Egy klasszikus, új verzióban
Receptek

Egy klasszikus, új verzióban

Akik rendszeresen nyomon követik gasztro rovatunkat, bizonyára jól tudják, gyakran kísérletezem ismert ételek újragondolt verzióinak elkészítésével. Választásom ezen a héten a rizses húsra esett, de se nem a klasszikus, se nem a bácskai verzió kerül most tányérra.

Mexikói rizses csirke

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 40 dkg csirkecomb filé, 1 paradicsom, 1 sárga kaliforniai paprika, 30 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 3 dl szárnyas alaplé, 1 kk római kömény, 20 dkg rizs, só, bors

Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a csirkecombot, és jól lepirítom. Mikor a hús elvesztette a nyers színét, mehet bele az apró kockára vágott paprika és paradicsom, majd a római kömény. Sózom, borsozom, felöntöm az alaplével, és puhára főzöm a húst. Mikor a hús megpuhult, hozzáteszem zöldségkeveréket és pici folyadékot öntök még rá. A riszt ezalatt külön edényben készre párolom, majd, ha a ragu már elkészült, beleforgatom a rizst. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

Érdemes néha a jól ismert ízeket kicsit megbolondítani, hogy egészen új ételeket kapjunk. Próbálják ki bátran ezt az ajánlatomat is!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szilveszteri virsliverda

Szilveszteri virsliverda

Gombóc light

Gombóc light

Minden cseppje aranyat ér

Minden cseppje aranyat ér