Egy különleges tészta
Nem csak a formája különleges, ha jól elkészítjük, az íze is igazán extra lesz ennek az olaszos tésztaételnek.
Töltött kagylótészta
Hozzávalók: 50 dkg óriás kagylótészta, kb. 30 dkg darált hús, 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Elkészítés: A kétféle hagymát megtisztítom, apróra vágom, elosztom két serpenyőbe, és forró olajon üvegesre párolom. Az egyik adaghoz hozzáadom a húst, a másikhoz az egyik doboz paradicsomot. Fakanállal alaposan szétnyomkodom a húscsomókat, és ha már elfőtte a levét, jöhet hozzá a másik doboz paradicsom. Fűszerezés után, lassú tűzön mártássűrűségűre főzöm mindkét adagot. Közben felteszem a vizet a tésztafőzéshez, amibe kevés olaj és só kerül. A forrásban levő vízbe dobom a tésztát, ha megfőtt leszűröm, és félrerakom. Egy tepsi aljára kenem a húsnélküli mártás nagyobb részét, beleültetem a kagylótésztákat úgy, hogy meg tudjam tölteni a húsos raguval. A mártás többi részét szétlocsolom a tészta tetejére, erre jön a reszelt sajt, és mehet a 180 fokos sütőbe. Addig sütöm, amíg a sajt ráolvad.
Sok sikert kívánok a konyhában, egy hét múlva egy újabb finomsággal jelentkezem!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila