Egyszerű és gyors ételek az utolsó meleg napokra
Receptek

Egyszerű és gyors ételek az utolsó meleg napokra

Barcsik Dorka ezúttal az amerikai palacsinta és a gluténmentes pizza receptjét osztja meg olvasóinkkal.

Amerikai palacsinta

Hozzávalók: 250 g Schär MIX „C” liszt, 250 ml laktózmentes tej, 2 tojás, 1 csipet só, 2 ek. cukor
- ½ tk. sütőpor

Elkészítés: A leszitált sütőporos lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot és a csipet sót összekeverjük, míg egy sűrű, csomómentes sűrű krémet nem kapunk, majd hagyjuk pihenni 15-20 percig. Olajat vagy vajat melegítünk serpenyőbe és beleöntünk egy ¾ kisebb merőkanálnyi tésztát. A palacsinta mindkét oldalát addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

gluténmentes pizza

Gluténmentes pizzatészta

Hozzávalók: 150 g Schär MIX „B” liszt, 5 g friss élesztő, 120 ml langyos víz, 5 g só, 1 ek. olívaolaj,

Elkészítés: A friss élesztőt elkeverjük a langyos vízben, letakarjuk és hagyjuk felfutni. Ha felfutott hozzáadjuk a leszitált sós lisztet, az olívaolajat és alaposan összegyúrjuk. A tésztából labdát formázunk, letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. Amikor a tészta kétszeresére nőtt kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A feltétekkel teli pizzát 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen kb. 15-20 percig sütjük, amíg megpirul a tetején a sajt.

Szósz

Én a paradicsomszószt a pizzához hámozott darabolt paradicsom konzervből készítem. Amikor begyúrom a tésztát és félreteszem keleszteni, akkor a darabolt paradicsomot felteszem kis lángon főni. Ízesítem csipet sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, illetve aki szereti tehet bele reszelt fokhagymát vagy pici őrölt chilipaprikát. Amíg a pizzánk kel, addig összefőzzük a szószt a fűszerekkel, kinyújtás után megkenjük a kész szószunkkal és tetszés szerinti feltéteket teszünk rá.

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Tuti siker

Tuti siker

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel