Receptek
Ezt is lehet tölteni
Ha hiszik, ha nem, olyan zöldségekből is lehet finom töltött ételeket készíteni, amikre a hétköznapokban talán nem is gondolnánk. Az egyik ilyen a patisszon, amit rántva gyakran, töltve viszont nagyon ritkán fogyasztanak a magyar emberek.
Töltött patisszon
Hozzávalók: 1 kg patisszon, 30 dkg sertéspörkölt, 5 dkg rizs, 1 db tojás, 2 dl tejföl, só, ecet
Elkészítés: Meghámozom a patisszont, félbe vágjuk, és a magjait kiszedjük. Ezután a két fél patisszont enyhén ecetes-sós vízben puhára főzöm. Közben a pörköltből a húst kiszedem, átdarálom, és 1-2 kanál pörköltlével, és tejföllel összekeverem. Hozzáadom a sós vízben főtt rizst, és a patisszonokba töltöm. Tűzálló tálra egymás mellé rakom és leöntöm a maradék tejfölös szafttal. A sütőben jól átsütöm, de nem pirítom meg.
Bátran ajánlom mint a hús, mint a zöldségek kedvelőinek! Jövő szerdán egy igazán különleges húsos péksüteményt ajánlok olvasóim figyelmébe.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila