Ezt mindenki szereti
Receptek

Ezt mindenki szereti

Finom zöldségek és ízletes hús keveréke, rizzsel összeforgatva. Szeretettel ajánlom olvasóinknak ezen a héten ezt a klasszikus egytálételt. Bár a neve tavaszi, az év bármely hónapjában könnyedén elkészíthető.

Tavaszi rizses hús

Hozzávalók: 70 dkg sertéslapocka, 2 fej vöröshagyma, 2-3 ek étolaj, 1 tk zúzott fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 10-15 dkg zöldborsó, 1 ek ételízesítő (vagy 1,5 liter alaplé), 6-8 szál petrezselyemzöld, 1/2 tk őrölt bors, 2 csésze rizs

Elkészítés: A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk. A felaprított vöröshagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk. Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az alaplét vagy az ételízesítőt 1,5 liter vízzel, majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk. Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a zöldborsót és a rizst, felforraljuk és készre főzzük. Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Azt gondolom, ez megint egy olyan fogás, amivel nem lehet mellélőni, ha a családunknak vagy vacsoravendégeinknek szeretnénk kedveskedni.

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Tuti siker

Tuti siker

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk