Gyártsunk dinnyét!
Receptek

Gyártsunk dinnyét!

A nyári kánikulában igazi felüdülést jelenthet egy hűs dinnyeszelet. Gondolom, furcsán néznének rám, ha azt mondanám, a piros-zöld frissítőt nem kell megvennünk a piacon, mert elkészíthetjük odahaza is. Pedig az igazság sokkal egyszerűbb, mint hinnék…

Dinnye kekszből

Hozzávalók: (A zöld részhez) 30 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, zöld ételszínezék, 10 dkg porcukor, 2-3 cl víz, ízlés szerint aroma (kevés rumaromát tehetünk bele, de csak annyit, hogy zöld maradjon a színe)

(A piros részhez): 30 dkg darált háztartási keksz, 12 dkg margarin, 1 piros ételszínezék, 10 dkg porcukor, 2-3 cl víz, rumaroma (itt már nyugodtan lehet bele rakni, nem változtat a színén)

Elkészítés: Külön-külön összedolgozzuk a zöld és a piros rész hozzávalóit, majd a piros masszából golyókat formálunk. A zöld masszát kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk vele a piros golyókat. Ezután egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy ha nincs türelmünk várni, akkor egy kis időre a mélyhűtőbe is tehetjük. Miután kivettük a hűtőből, éles késsel (sima pengéjűvel) 4 részre vágjuk, majd a tortadarával (azaz a dinnye magjaival) díszítjük a piros részt.

Ezzel a különleges finomsággal garantált sikerünk lesz majd vendégeink körében. Próbálják ki Önök is bátran!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk