Gyártsunk dinnyét!
A nyári kánikulában igazi felüdülést jelenthet egy hűs dinnyeszelet. Gondolom, furcsán néznének rám, ha azt mondanám, a piros-zöld frissítőt nem kell megvennünk a piacon, mert elkészíthetjük odahaza is. Pedig az igazság sokkal egyszerűbb, mint hinnék…
Dinnye kekszből
Hozzávalók: (A zöld részhez) 30 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, zöld ételszínezék, 10 dkg porcukor, 2-3 cl víz, ízlés szerint aroma (kevés rumaromát tehetünk bele, de csak annyit, hogy zöld maradjon a színe)
(A piros részhez): 30 dkg darált háztartási keksz, 12 dkg margarin, 1 piros ételszínezék, 10 dkg porcukor, 2-3 cl víz, rumaroma (itt már nyugodtan lehet bele rakni, nem változtat a színén)
Elkészítés: Külön-külön összedolgozzuk a zöld és a piros rész hozzávalóit, majd a piros masszából golyókat formálunk. A zöld masszát kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk vele a piros golyókat. Ezután egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy ha nincs türelmünk várni, akkor egy kis időre a mélyhűtőbe is tehetjük. Miután kivettük a hűtőből, éles késsel (sima pengéjűvel) 4 részre vágjuk, majd a tortadarával (azaz a dinnye magjaival) díszítjük a piros részt.
Ezzel a különleges finomsággal garantált sikerünk lesz majd vendégeink körében. Próbálják ki Önök is bátran!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila