Receptek
Hideg ellen meleg leves
A hideg, téli napokon mi is eshetne jobban a szervezetünknek és a gyomrunknak, mint egy ízletes forró leves. Mostani ajánlatom pénztárcakímélő étel, ráadásul nagyon gyorsan a család étkezőasztalára tudjuk tenni.
Póréhagyma krémleves
Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 2 közepes krumpli, 1 teáskanál vaj, 1 l víz, 2 db leveskocka, bors, majoránna, reszelt sajt, levesgyöngy
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a felkockázott krumplit. Alaposan megpároljuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és a leveskockákat. Majorannával és borssal ízesítjük, forraljuk, majd ha a zöldségek puhák, botmixerrel krémesítjük.Tálaláskor a levesgyöngyökre merjük a forró levest, arra pedig reszelt sajtot teszünk.
Ha Önnek is van egy kedvenc levese, küldje el a receptjét a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila