Hús is, zöldség is
Receptek

Hús is, zöldség is

Véleményem szerint meg kell találni egy ételben az ideális hús-zöldség arányt. Mostani ajánlatomra ez tökéletesen igaz.

Zöldbabos pulykatokány

Hozzávalók: 60 dkg pulykacomb filé, 30 dkg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt, só ízlés szerint, őrölt fekete bors, étolaj

Elkészítés: A pulykacombot, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. Az étolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk, majd beletesszük a babot. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, főtt tésztát is adhatunk mellé köretnek, de én most kuszkuszt készítettem.

Egy hét múlva újabb finom recepttel jelentkezem, addig is kellemes időtöltést kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk