Receptek
Így kerül a pesto a tésztára
Jöhet egy könnyed vacsoratipp? Ha munka után, fáradtan érünk haza, de szeretnénk valami finomat tenni családunk elé a vacsoraasztalra, itt egy remek ötlet. Az ilyen ínyencségre mindenki vevő lesz.
Pestos tészta spárgával
Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. pesto, 8 db zöld spárga, só, bors, parmezán
Elkészítés: A tésztát megfőzöm, majd lecsepegtetem. Közben a spárgát megmosom, megtisztítom. A spárga fejeket levágom, a szárát vékonyra felcsíkozom. Serpenyőben forrósítom meg az olajat, rádobom spárgacsíkokat és fejeket. Kb. 5 percig pirítom. Ha kész van, sózom és borsozom. A meleg és lecsepegtetett tésztát összekeverem a pestoval, tetejére rakom a spárgacsíkokat. Tálaláskor megszórom parmezánnal és őrölt fekete borssal.
Bővítené, variálná receptötletemet? Várom az Ön ötleteit is a ritarecept@freemail.hu címre. Jövőhéten egy édességgel folytatom a májusi menüsort.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila