Így kerül a pesto a tésztára
Receptek

Így kerül a pesto a tésztára

Jöhet egy könnyed vacsoratipp? Ha munka után, fáradtan érünk haza, de szeretnénk valami finomat tenni családunk elé a vacsoraasztalra, itt egy remek ötlet. Az ilyen ínyencségre mindenki vevő lesz.

Pestos tészta spárgával

Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. pesto, 8 db zöld spárga, só, bors, parmezán

Elkészítés: A tésztát megfőzöm, majd lecsepegtetem. Közben a spárgát megmosom, megtisztítom. A spárga fejeket levágom, a  szárát  vékonyra  felcsíkozom. Serpenyőben forrósítom meg az olajat,  rádobom spárgacsíkokat és fejeket.  Kb. 5 percig pirítom. Ha kész van, sózom és borsozom. A meleg és lecsepegtetett tésztát összekeverem a pestoval, tetejére rakom a spárgacsíkokat. Tálaláskor  megszórom parmezánnal és őrölt fekete borssal.

Bővítené, variálná receptötletemet? Várom az Ön ötleteit is a ritarecept@freemail.hu címre. Jövőhéten egy édességgel folytatom a májusi menüsort.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol