Kanalaznivaló desszert
Ha egy gyümölcsös, könnyed édességre vágyik, ráadásul nem szeretné begyújtani a sütőt, akkor e heti ajánlatom biztosan szimpatikus lesz.
Málnás pohárkrém
Hozzávalók:
A málnás réteghez: 30-40 dkg friss vagy fagyasztott málna, 3-4 ek. porcukor, őrölt fahéj, 1 cs. vaníliás cukor
A mascarpones réteghez: 25 dkg mascarpone, 10-15 dkg tejföl, 2 cs. vaníliás cukor, porcukor
Elkészítése: A málnát tegyük egy szűrőbe, folyó víz alatt, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le (fagyasztott gyümölcsnél értelemszerűen csak kiolvasztjuk). Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek, közben óvatosan keverjük át. A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejföllel. A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük néhány szem málnával, és úgy kínáljuk.
Egy hét múlva egy újabb finomsággal várom vissza Önöket, addig is ügyeskedjenek a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila