Karácsonyi süti
Az ízletes karácsonyi étkezések elengedhetetlen része a sok-sok különleges édesség. Idén egy kókuszos finomsággal lepem meg a családom.
Hozzávalók: A tésztához: 45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 db tojássárgája, 3 dkg élesztő, 0.5 dl tej
A krémhez: 3 db tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére: 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Az élesztőt egy pici cukros tejben felfuttatom. A lisztet, a margarint és a tojássárgáját az élesztővel jól összegyúrom. A 3 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral gőz fölött kikeverem. Ha kész, belekeverem a kókuszreszeléket. A tésztát öt felé osztom, egyesével kinyújtom, jó vékonyra. Rákenem a krém 1/5-öd részét. Ezután feltekerem, mint a kakaóscsigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra felszeletelem. Tepsibe rakom, és 160 fokon megsütöm. Ha kész, beleforgatom a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.
Ezzel az édességgel kívánok minden kedves olvasómnak meghitt, békés, boldog karácsonyt!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila