Könnyű és gyors édesség
Jönnek a vendégek és szeretné őket meglepni valami finomsággal? A vasárnapi ebéd után ízletes desszerttel kedveskedne a családtagoknak? Nem kell tovább gondolkodni, itt a tökéletes megoldás!
Túrószuflé
Hozzávalók: 4 tojássárgája, egy citrom reszelt héja, 16 dkg túró, 6 tojásfehérje, 6 dkg cukor, 15 dkg szeder, 4 dkg keményítő, vaj és cukor a forma kikenéséhez
Szederöntethez: 20 dkg szeder, 1 dl vörösbor, 5 dkg kristálycukor, 1 citrom leve
Elkészítés: A tojássárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverem, a túrót egy szitán átpasszírozom, és a tojáshoz keverem, beleszórom a szedret. A fehérjét félig felverem, adok hozzá egy pici cukrot és kemény habbá verem. Először a fehérje egyharmadát keverem az alapmasszába, ezáltal fellazítom, majd a maradékot is óvatosan hozzákeverem. A szufléformákat kivajazom és kristálycukorral meghintem, majd háromnegyedig töltöm a masszával. A sütőt 170 fokra melegítem, tepsibe meleg vizet töltök, ebbe állítom bele a formákat, majd nagyjából 15-20 perc alatt el is készül a szuflé. A szederöntethez egy kis lábasba teszem a szederszemeket, ráöntöm a bort, megszórom cukorral és belefacsarom a citrom levét, majd kívánt sűrűségűre beforralom.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila