Már rég ettünk ilyet
Ha valakit megkérünk, soroljon fel klasszikus, magyaros leveseket, tuti, hogy az első ötben benne lesz a lebbencsleves. Ezen a héten ezt készítjük.
Hagyományos lebbencsleves
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1 közepes db vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg csuszatészta, só ízlés szerint, bors, őrölt fűszerkömény, babérlevél ízlés szerint, fűszerpaprika ízlés szerint, 2 l víz
Elkészítés: A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán. Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni. A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát. Amennyiben szükséges, utóízesítünk. Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!
Küldje el nekünk kedvenc receptjét a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila