„Marhajó” fogás
Az e heti receptötletet Mongyi Gergelytől kaptam, aki egyik kedvenc ételének leírását és fotóját osztotta meg velem.
Vörösboros marharagu
Hozzávalók: vöröshagyma, étolaj, marhahús, liszt, sűrített paradicsom, fűszerpaprika, só, bors, babérlevél, vörösbor, bacon, apró krumpli, gomba, zöldhagyma, kakukkfű
Elkészítés: Egy magasabb falú serpenyőben, olajon kevergetve megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a marhahúst is. Megszórjuk egy kis liszttel, és kevergetve kicsit tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel. Egy kis vízzel felöntjük, majd letakarva párolni kezdjük. Ha a hús már majdnem puha, vörösborral felöntjük, és készre főzzük. Közben egy serpenyőben apróra vágott hagymát fonnyasztunk meg olajon, erre tesszük a bacont. Az apró krumplit kicsit megfőzzük, majd a szintén apró, egészben hagyott gombával összepároljuk a baconos hagymán. Egy kis zöldhagymával és kakukkfűvel tálaljuk.
Önnek is van egy kedvenc egytálétele? Küldje el nekünk a receptet és egy fotót a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Mongyi Gergely