Nyarat idéző vacsora
Azt gondolom, épp itt az ideje felbontani a nyáron eltett lecsók közül az első üveget. Ha ez megvan, akkor csak egy kis pulykamell vagy pulykacomb kell hozzá és már kész is az ízletes ebéd vagy vacsora.
Lecsós pulykacomb kuszkusszal
Hozzávalók: 4 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, őrölt bors, 1 üveg lecsó, 400 g pulykacomb filé, 1 evőkanál kristálycukor, 200 ml víz
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsót, hozzáadjuk a pulykahúst, amit tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágtunk. Ha kell, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük. Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk. A kuszkuszt, a csomagoláson jelzett módon, néhány perc alatt elkészítjük, majd ezzel tálaljuk az ételt.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában! Egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila