Nyári csemege
A paradicsom az egyik legfinomabb és leginkább variálható szezonális zöldség. Ezúttal csirkehússal, sajttal és sonkával töltöm meg, majd sütés után, frissen szervírozom. Tegyenek így Önök is!
Töltött paradicsom
Hozzávalók: 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 kg csirkemell, 20 dkg füstölt sonka, 5 dkg szalonna, 20 dkg mozzarella, 8-10 db olívabogyó, 10 db nagyobb paradicsom, 2 evőkanál étolaj, só, bors, bazsalikom
Elkésztés: A vöröshagymát apróra vágva az olajon megpárolom, rárakom a felcsíkozott csirkehúst, a sonkát, és megpirítom. A paradicsomok tetejét levágom, a belsejét kanállal kiszedem, megsózóm és borsozom. A felkockázott sajtot, a felkarikázott olívabogyót, a felaprított bazsalikom levelet összekeverem a hagymás hússal, majd beletöltöm a paradicsomokba. A szalonnát apróra vágom, megsütöm, hozzáadom reszelt fokhagymát, a paradicsomok belsejét, a levágott tetejét (ha sütéskor a tetejét visszarakom a paradicsomra, akkor azt meghagyom). Egy jénai tálba öntöm, rásorakoztatom a töltött paradicsomokat, és 180 fokra melegített sütőben kb. 15-20 percig sütöm.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila