Pohárba tett édesség
Receptek

Pohárba tett édesség

Mivel még mindig tombol az eperszezon, e heti ajánlatomat is ebből a gyümölcsből készítem el. Olyan édesség kerül most bemutatásra, amihez be sem kell kapcsolnunk a sütőt, a hűtőszekrényre viszont annál nagyobb szükségünk lesz.

Epres-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dkg cukor, 5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, kevés citromlé, valamilyen likőr

Elkészítés: A  megmosott és megtisztított eper felét nagyobb darabokra vágom, és meglocsolom a likőrrel. Az eper másik felét, a cukrot és a citromlevet simára turmixolom. A tejszínt felverem kemény habnak,  beleforgatom a mascarponet, és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a leturmixolt epret is. Üvegpohárba, rétegesen lerakom a habot és az eperdarabokat, úgy, hogy a tetejére eper kerüljön, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe teszem.

Sok sikert kívánok a konyhában minden háziasszonynak!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Tuti siker

Tuti siker

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász