Receptek
Pohárba tett édesség
Mivel még mindig tombol az eperszezon, e heti ajánlatomat is ebből a gyümölcsből készítem el. Olyan édesség kerül most bemutatásra, amihez be sem kell kapcsolnunk a sütőt, a hűtőszekrényre viszont annál nagyobb szükségünk lesz.
Epres-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dkg cukor, 5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, kevés citromlé, valamilyen likőr
Elkészítés: A megmosott és megtisztított eper felét nagyobb darabokra vágom, és meglocsolom a likőrrel. Az eper másik felét, a cukrot és a citromlevet simára turmixolom. A tejszínt felverem kemény habnak, beleforgatom a mascarponet, és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a leturmixolt epret is. Üvegpohárba, rétegesen lerakom a habot és az eperdarabokat, úgy, hogy a tetejére eper kerüljön, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe teszem.
Sok sikert kívánok a konyhában minden háziasszonynak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila