Süti téli délutánokra
Javában tart térségünkben is az almaszezon, ezért ezen a héten ebből az ízletes gyümölcsből készítettem édességet. Irány a konyha, süssenek Önök is a családnak!
Almás-diós sütemény
Hozzávalók:50 dkg alma, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 3 db tojás, 1 cs sütőpor, 1-2 kanál rum vagy rum aroma, 5 dkg darált dió, 1.5 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 cs vaníliás cukor, a szóráshoz: porcukor, fahéj
Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint kikeverem a cukorral, a tojással, a darált dióval, belereszelem egy citrom héját, megszórom egy csipet sóval, ízesítem 1-2 kanál rummal és vaníliás cukorral. A masszához keverem a lisztet, amit előzőleg elkevertem a sütőporral, majd fokozatosan adagolom hozzá a tejet. Végül az almát meghámozom, félbevágom, vékonyan felszeletelem, és belekeverem a tésztába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm az egészet. 180 fokon kb. 30 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrzöm, szeleteléskor fahéjas porcukorral szórom meg.
Ha van egy kedvenc sütije, ossza meg receptjét velem és az olvasókkal. E-mailjét az attila@halasmedia.hu címre várom. Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila