Te kis édes!
Receptek

Te kis édes!

Tapasztalatom és a visszajelzések alapján a Tükörben megjelent receptek közül mindig az édességek a legnépszerűbbek. Ezúttal egy klasszikus, csokoládés sütit készítünk.

„Bogyós” csokitorta

Piskóta hozzávalók: 3 db tojássárgája, 19 dkg cukor, 0.75 dl víz, 0.75 dl napraforgó olaj, 20 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 3 db tojásfehérje, 2 evőkanál kanál kakaópor

Krém hozzávalók: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 5 dkg tejcsokoládé, 1 dl kávé, 2.5 dl tej, 4 csapott ek finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg tortabevonó, 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés: A tésztához a  tojássárgáját, a cukrot, a  vizet, és a napraforgó olajat jól összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Alaposan eldolgozom, végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatom. Elfelezem a tésztát, egyik felébe keverem a kakaóport, a másik fele fehér marad. Sütőpapírral bélelt tortaformába, 200 fokon tűpróbáig sütöm a lapokat. A tejben csomómentesre keverem a lisztet, addig főzöm, amíg besűrűsödik, hozzáreszelem a tejcsokoládét, beleszórom a vaníliás cukrot. A kihűlt kávéval is alaposan elkeverem. A margarint a porcukorral kikeverem, és a kávés masszával vegyítem. Amikor kihűlt a  piskóta, megkenem a krémmel. Gőz fölött az olajjal felolvasztom a tortabevonót, és a torta külsejére kenem. Amíg folyékony, francia drazséval megszórom a tetejét.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, szeretettel várjuk a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Tuti siker

Tuti siker

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel