Villámgyors és laktató
Ha egy fárasztó nap után nincs kedvünk hosszú órákat a tűzhely mellett tölteni, ajánlom ezt a tartalmas tésztaételt, melyet szinte pillanatok alatt a vacsoraasztalra varázsolhatunk.
Tészta sajtmártással és szalonnával
Hozzávalók: 10 dkg trappista sajt, 2 db kockasajt (natúr), 2 gerezd fokhagyma, 1 fej, vöröshagyma, 1 pohár tejföl, kevés tej, kevés (kb. 1 dl) fehérbor, 1 ujjnyi kolozsvári szalonna, 30 dkg tészta, bors, só
Elkészítés: A szalonnát felvágom, zsírjára pirítom, majd kiszedem. A szalonna zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztom (ha nem elég a szalonna zsírja, pótolom olajjal). Hozzáadom a tejfölt, majd a sajtokat darabolva, fakanállal szétnyomkodom, és simára keverem. Mehet bele a megpirított szalonna és az összezúzott fokhagyma, a tej és a bor. Sózom, borsozom ízlés szerint. A tésztát menet közben kifőzöm, leszűröm, tányérokba szedem, a szószt rámerem, és reszelt sajttal megszórom.
Tapasztalatom szerint, egy ilyen ízletes tésztával kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvére tehetünk. Próbálják ki Önök is bátran!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila