Itt a spárgaszezon
Receptek

Itt a spárgaszezon

Mindig törekszem arra, hogy a családom elé kerülő ételek szezonnövényekből készüljenek. Most a spárgánál talán nem is találunk aktuálisabb zöldséget, így nem kérdéses, ezen a héten „belőle” készítjük el vegetáriánus ételünket.
Zabpehely a panírban
Receptek

Zabpehely a panírban

E heti ételünket elkészíthetjük sertéskarajból, tarjából, vagy szárnyasból. Rántott hús kicsit felturbózva, Rita asszonyosan.
Mennyei csokoládé
Receptek

Mennyei csokoládé

Egy halasi háziasszony repertoárjából sem hiányozhatnak az ízletes torták. Májusi menüsoromat a Sacher-torta elkészítésével zárom.
Így kerül a pesto a tésztára
Receptek

Így kerül a pesto a tésztára

Jöhet egy könnyed vacsoratipp? Ha munka után, fáradtan érünk haza, de szeretnénk valami finomat tenni családunk elé a vacsoraasztalra, itt egy remek ötlet. Az ilyen ínyencségre mindenki vevő lesz.
Töltött cukkini
Receptek

Töltött cukkini

Akik rendszeresen olvassák receptjeimet, biztosan észrevették már, hogy a cukkini visszatérő alapanyag a konyhámban. Ezen a héten is ezt a növényt választottam „főszereplőnek”. Húskedvelő olvasóinknak sem kell megijedniük, a cukkini sok-sok finomsággal lesz kibélelve.
Retro kedvenc
Receptek

Retro kedvenc

Kezdjük a májust egy „régi kedves ismerőssel”, a frankfurti levessel. Természetesen kerülnek bele olyan alapanyagok is, amiket anno az iskolai menzán nem találtunk volna meg a tányérban. De Rita asszony levese már csak ilyen…
Narancsos palacsinta
Receptek

Narancsos palacsinta

Nem nagyon ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsinta valamelyik fajtáját. Ezen a héten azt mutatom meg, hogyan lehet egy jól ismert desszertet úgy „felturbózni”, hogy kicsik és nagyok egyaránt rajongjanak majd a tányéron lévő finomság láttán.
Rizs helyett árpagyöngy
Receptek

Rizs helyett árpagyöngy

Árpagyöngynek nevezzük a hántolt  árpát, mely egy nagyon egészséges gabonaféle. A beáztatott árpagyöngy zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is lehet. Elkészítése a rizs főzéséhez hasonló, de főzési ideje kb. kétszer annyi. Ebből készül e heti vegetáriánus ételünk.